- Kuhinja: Svjetska
- Težina: Lagano
-
Priprema10 min
-
Kuhanje10 min
-
Broj osoba4
Uz naš recept za domaće burgere pripremite se da doživite eksploziju okusa. Napravljen od sočne junetine, svježeg povrća i posebnog umaka zbog kojeg ćete se vratiti po još.
Sastojci
Koraci
Umak: U manju zdjelu dodajte ketchup, majonezu, senf, Worcestershire sos i srirachu. Izmiješajte i ostavite sa strane.
Burgeri: Mljeveno meso podjelite na 4 jednaka dijela ili više ako ćete praviti dubli burger. Oblikujte loptice.
Zagrijte tavu s malo ulja. Stavite loptice od mljevenog mesa i pomoću velike, ravne špatule pritisnite dok ne budu oko 1,5 cm debljine.
Pecite oko 2 minute ili dok pljeskavica ne dobije tamno smeđu boju, okrenite i odmah dodajte listove cheddara.
Pecite još 2 minute ili dok se sir ne otopi a pljeskavica ne bude pečena po Vašoj želji.
Pljeskavice prebacite u tostirane vekne za burgere i poslužite s umakom, zelenom salatom i paradajzom.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata i ne zaboravite da komentarišete ispod kako biste nam rekli kako je ispao vaš domaći burger.
Domaći burgeri
Sastojci
Follow The Directions
Umak: U manju zdjelu dodajte ketchup, majonezu, senf, Worcestershire sos i srirachu. Izmiješajte i ostavite sa strane.
Burgeri: Mljeveno meso podjelite na 4 jednaka dijela ili više ako ćete praviti dubli burger. Oblikujte loptice.
Zagrijte tavu s malo ulja. Stavite loptice od mljevenog mesa i pomoću velike, ravne špatule pritisnite dok ne budu oko 1,5 cm debljine.
Pecite oko 2 minute ili dok pljeskavica ne dobije tamno smeđu boju, okrenite i odmah dodajte listove cheddara.
Pecite još 2 minute ili dok se sir ne otopi a pljeskavica ne bude pečena po Vašoj želji.
Pljeskavice prebacite u tostirane vekne za burgere i poslužite s umakom, zelenom salatom i paradajzom.
Pratite nas na Instagramu njam.ba za još ukusnih recepata i ne zaboravite da komentarišete ispod kako biste nam rekli kako je ispao vaš domaći burger.
Ocijeni